Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Testi

Testi

Lyijyakkujen keräyspisteet on tuotu kaikkien kuluttajien ja muiden käyttäjien ulottuville, jotta käytöstä poistetut lyijyakut saataisiin vaivattomasti ja tehokkaasti kierrätykseen. Hyvin toimivalla keräys- ja kierrätysjärjestelmällä varmistetaan ympäristöystävällisen ja taloudellisesti merkittävän uusioraaka-aineen hyödyntäminen. Katso lähin keräyspisteesi www.kierratys.info kohdasta ajoneuvoakut.

Lyijyakkujen keräyspisteinä toimivat mm. jäteasemat, vaarallisten jätteiden keräyspisteet, akkujen myyjät, autohuollot, romukauppiaat, Akkukierrätyksen yhteistyökumppaneiden omat toimipisteet ja heidän yhteistyötahot. Keräyspisteissä lyijyakut kerätään yleensä haponkestäviin muovilaatikoihin.

Lyijyakkujen keräysastioihin ei saa laittaa muita kuin lyijyakkuja. Jos et ole asiasta varma, niin kysy keräyspisteen henkilökunnalta neuvoa.

Vinkkejä akkutyyppien tunnistukseen: lyijyakut tunnistaa akussa olevasta Pb-merkinnästä, litiumakut Li-merkinnästä ja nikkelikadmiumakut NiCd -merkinnästä. Lyijyakut ovat myös litiumakkuja painavampia.